You are not logged in

Vragen?Bel Ons Op: 020 2611 746
  • Persoonlijk advies van onze expert
  • Dagelijkse verzending, Nederland & België
  • Gratis verzending in NL, Vanaf €50
  • 45 Dagen tijd om te ruilen
  • Persoonlijk advies
  • Snelle levering
  • 45 Dagen ruilen

How To - Schoenspanners

Poetstijd: nvt.                   Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

 
Kijk onderaan deze pagina voor de in deze guide gebruikte producten!

Sommige mannen denken dat schoenspanners een onnodige aankoop zijn, terwijl dit juist de basis is van goede schoenverzorging. De nadruk ligt op het cederhout dat we gebruiken voor onze schoenspanners. Het cederhout ziet er namelijk niet alleen mooi uit maar heeft wel degelijk een functie. Onbewerkt, beschermt het cederhout het leer en de binnenkant van de schoen door vocht, mineralen en zuren te absorberen. En dat is precies wat je nette schoenen nodig hebben nadat je ze een hele dag hebt gedragen.

Het verschil
Wat is het verschil tussen cederhouten schoenspanner spanners en cederhouten reisspanners?
Het verschil tussen de gewone spanners en de reisspanners zit hem voornamelijk in het gewicht en in de functionaliteit. Zo is een paar reisspanners ongeveer 200 gram, in vergelijking met de gewone spanners die rond de 1kg zijn. En de reisspanners nemen minder ruimte in en zijn gemakkelijk aan elkaar te klikken.
Maar voor thuisgebruik gaat de voorkeur nog steeds uit naar de volledige cederhouten schoenspanners omdat deze het leer op alle plekken strak houdt en het vocht beter absorbeert.

Tips & Tricks
Plaats de schoenspanner onmiddelijk in je schoen nadat je ze hebt uitgetrokken. Het leer is nog flexibel wat het makkelijker maakt voor de schoenspanner om je schoenen in de juiste vorm te behouden en rimpels en scheurtjes te voorkomen. Draag schoenen niet 2 dagen achter elkaar, maar geef ze ook een dag rust. Zorg ervoor dat je schoenen elk moment dat je ze niet draagt, netjes in de schoenspanners staan, dit bevordert hun levensduur. Schuur je schoenspanners jaarlijks even op (gebruik schuurpapier met korrel 200 of hoger). Hierdoor blijft de cederhouten schoenspanner zijn effectiviteit behouden. Als je schoenen erg nat zijn geworden, leg ze op de zijkant en laat ze in deze positie drogen. Je kan ze ook vullen met kranten. Doe de schoenspanners er niet in voor je schoenen droog zijn.

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina