You are not logged in

Vragen?Bel Ons Op: 020 2611 746

How To - Mirror shine

In deze beknopte guide leggen we in een paar stappen uit hoe je je schoenen mirror shined. Voor een uitgebreide uitleg verwijzen we je graag naar onze blog.

Hoge glans

Nadat je alle belangrijke stappen hebt doorlopen, wassen, voeden en glanzen, kan je beginnen aan de “mirror shine”. De basis begint met het aanbrengen van verschillende lagen schoenwas en het laten glanzen van iedere laag. Niet elk soort leer is hetzelfde en daarom kan het zijn dat het ene paar meer lagen nodig heeft dan de ander. Een “mirror shine” wordt meestal toegepast op de neus van de schoen en in sommige gevallen op de hiel, omdat dit gedeelte niet buigt of vouwt tijdens het dragen van de schoenen.

1. Voorbereiding

Voordat je begint met de “mirror shine” is het handig om je schoenen goed te reinigen en de oude poets te verwijderen. Dat is overigens niet altijd nodig, het ligt aan de staat waarin je schoenen verkeren. We raden aan om te werken met Saphir Medaille d’Or Mirror Gloss. Dit is een mooie harde was waarmee je makkelijker een mirror shine opbouwd.

2. De eerste lagen

Breng eerst een klein beetje schoenwas aan op de doek en masseer de was in het leer van je schoenen. In het algemeen is het de regel om zo weinig mogelijk schoenwas te gebruiken, maar voor de eerste drie lagen wil je in dit geval iets meer aanbrengen. Het gaat erom dat je de poriën en structuur van het leer egaliseert met de schoenwas. Alleen dan zal je een hoogglans effect verkrijgen.

Na het aanbrengen van de eerste laag op de ene schoen, begin je met de andere schoen. Dit is zodat de schoenen om en om de waslaag in kunnen laten trekken. Direct na het afronden van de tweede schoen ga je weer terug naar de eerste schoen en poets je de was met een doek. Gebruik daarbij zo weinig mogelijk druk omdat je anders de was weer van de schoen afwrijft.  Wrijf met de doek snel over de punt van de schoen om hitte te creëren. Hierdoor smelt de was en wordt deze makkelijk over de schoen verdeeld. Herhaal deze stappen voor de eerste drie lagen.

Analyseer de structuur van het leer met je vingers. Als je de structuur van het leer nog duidelijk voelt, is het misschien nodig om een extra laag aan te brengen. Als je het alleen heel licht voelt of helemaal niet, dan kan je doorgaan met de volgende stap.

3. Het opbouwen van de glans

Na ongeveer drie keer was aangebracht en opgepoetst te hebben begin je per keer minder schoenwas aan te brengen. Wacht na iedere keer dat je de mirror gloss aan hebt gebracht ongeveer een minuut. Hierdoor droogt de schoenwas op de schoen, en is het makkelijker om de was te laten glanzen. Dit zorgt er tevens voor dat je de schoenwas niet van de schoenen af poetst. Maak de was glanzend door met een katoenen doek snel over de schoenwas te gaan.

Tip!: Breng twee druppels water aan op de neus van je schoen voordat je de schoenwas uitpoetst. Het water zal de hitte helpen verdelen en zo een gelijkmatigere laag schoenwas creëren.

Normaliter heb je een mooie spiegel glans na een laag of 6 met de Mirror Gloss van Saphir. Zo niet raden we aan de laatste stappen te herhalen. Het komt soms voor dat je simpelweg meer lagen nodig hebt alvorens je een mirror shine bereikt.

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

 

Artikelen 1 tot 3 van 11 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Artikelen 1 tot 3 van 11 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Artikelen 1 tot 3 van 9 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Artikelen 1 tot 3 van 9 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Artikelen 1 tot 3 van 15 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Artikelen 1 tot 3 van 15 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina