You are not logged in

Vragen?Bel Ons Op: 020 2611 746
  • Persoonlijk advies van onze expert
  • Dagelijkse verzending, Nederland & België
  • Gratis verzending in NL, Vanaf €50
  • 45 Dagen tijd om te ruilen
  • Persoonlijk advies
  • Snelle levering
  • 45 Dagen ruilen

How To - Suède verzorgen

Poetstijd: 15 minuten                    Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

 
Kijk onderaan de pagina voor de in deze guide gebruikte producten! Wil jij je schoenen laten behandelen door onze experts? Bestel dan een van onze schoenpoetsservices.

<

In deze guide leggen we je in een paar korte stappen uit hoe je goed voor je suède schoenen zorgt. Dit programma duurt ongeveer 15 minuten, maar de schoenen dienen ook een hele nacht/dag weggezet te worden om te drogen.

1. Hardnekkige vlekken en opgebouwd vuil

Suède schoenen zijn gemakkelijk schoon te maken met Saphir Gommadin – een zandsteen die je suède schoenen niet beschadigd. Het steentje verwijderd vettigheid en andere vlekken. Maak ronde bewegingen over het suède met het blokje en de gom zal waterschade, vet, en ander vuil verwijderen en het suède herstellen in de originele staat.

Gebruik de hoeken van de gom om de hardnekkige vlekken weg te halen. Tijdens het wrijven kan het zijn dat de zandsteen een beetje kruimelt. Dat is volstrekt normaal. Een crêpe borstel (suèdeborstel) zal deze kruimels makkelijk verwijderen.

2. Wassen

Veel mensen denken dat je suède niet nat mag laten worden, maar het tegenovergestelde is vaak waar. Door suède egaal nat te maken met schoon water zorg je ervoor dat de kleur egaliseert. Het is daarom ook goed om eens in de zoveel tijd je suède schoenen goed te wassen. Het beste product voor het wassen van suède is Saphir Omninettoyant. Een speciale shampoo voor suède, nubuck en textiel die het vuil verwijderd en de originele kleur omhoog herstelt.

Mix 1/3 Omninettoyant met 2/3 water en wrijf de mix ruim op het leer met een borsteltje. Zodra je de hele schoen hebt ingezeept gebruik dan een vochtig borsteltje om het overtollige schuim te verwijderen. Gebruik ook je handen icm een beetje water om het meeste schuim van de schoen te verwijderen. Hou je schoen niet direct onder een lopende kraan om te voorkomen dat de schoen door en door nat wordt. Blijf borstelen tot alle schuim van de suède schoen af is.  

Laat je schoenen volledig drogen: stop de schoenspanners in de schoen of vul ze op met kranten om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat je het drogen niet probeert te versnellen door de schoenen onder een kachel te zetten. Dit kan het haar van de suède beschadigen. Wanneer de schoenen zijn opgedroogd, gebruik een crêpe borstel om het suède ruw te maken en de haren in dezelfde richting te borstelen voor een mooi egaal resultaat.

3. Voeden en beschermen

Spray je suède schoenen in met een natuurlijk beschermende spray zoals Saphir Super Invulner spray. Doe zit één keer per maand voor optimale bescherming, maar ook voor de voeding van het suède. Mijd nano en silicone sprays gezien die het leer uitdrogen op de lange termijn. Super Invulner impregneert het leer met verzorgende olie waardoor vocht geen kans heeft om in het leer te trekken.

Breng de spray rijk aan en zorg ervoor dat je de spray op ongeveer 15 cm afstand van de schoen houd tjdens het inspuiten. Zo zorg je voor een gelijkmatige verdeling van de spray over de gehele schoen. Vergeet niet het gedeelte van de schoen waar het leer in contact komt met de zool. Laat de spray goed intrekken in de suède schoen en sluit af met het opborstelen van het suède met de crêpe borstel. Als je de schoenen nog niet eerder hebt ingespoten is het aan te raden dit proces na 30 minuten intrektijd te herhalen voor het beste resultaat.

 

10 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

10 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina