You are not logged in

Vragen?Bel Ons Op: 020 2611 746
  • Persoonlijk advies van onze expert
  • Dagelijkse verzending, Nederland & België
  • Gratis verzending in NL, Vanaf €50
  • 45 Dagen tijd om te ruilen
  • Persoonlijk advies
  • Snelle levering
  • 45 Dagen ruilen

How To - Suède verzorgen

Poetstijd: 15 minuten                    Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

 
Kijk onderaan de pagina voor de in deze guide gebruikte producten! Wil jij je schoenen laten behandelen door onze experts? Bestel dan een van onze schoenpoetsservices.


In deze gids leggen we je in een paar korte stappen uit hoe je goed voor je suède schoenen zorgt. Dit programma duurt ongeveer 15 minuten, maar hou wel rekening met een droogtijd van ongeveer 12 uur.

1. Hardnekkige vlekken en opgebouwd vuil

Suède schoenen zijn gemakkelijk schoon te maken met Saphir Médaille d’Or Gommadin – een zandsteen die je suède schoenen niet beschadigd. Het steentje verwijderd vettigheid en andere vlekken. Maak ronde bewegingen over het suède met het blokje en de gom zal waterschade, vet, en ander vuil verwijderen. Kruimels van het suèdeblokje verwijder je eenvoudig middels een suèdeborstel.

2. Wassen

Veel mensen denken dat je suède niet nat mag laten worden, maar het tegenovergestelde is vaak waar. Door suède egaal nat te maken met schoon water zorg je ervoor dat de kleur egaliseert. Het is daarom ook goed om eens in de zoveel tijd je suède schoenen goed te wassen. Het beste product voor het wassen van suède is Saphir Médaille d’Or Omninettoyant. Een speciale shampoo voor suède, nubuck en textiel die het vuil verwijderd en de originele kleur herstelt.

Combineer 1/3 Omninettoyant met 2/3 water in een glas of kom en zeep de schoen volledig in. Zodra je de hele schoen hebt ingezeept gebruik dan een vochtig borsteltje om het overtollige schuim te verwijderen. Gebruik ook je handen icm een beetje water om het meeste schuim van de schoen te verwijderen. Hou je schoen niet direct onder een lopende kraan om te voorkomen dat de schoen door en door nat wordt. Blijf borstelen tot alle schuim van de suède schoen af is. 

Laat je schoenen volledig drogen: stop de schoenspanners in de schoen of vul ze op met kranten om de vorm te behouden. Zet de schoenen niet op de kachel om ze sneller te laten drogen. Je kan ze wel een handje helpen door ze even kort droog te deppen met een microvezel doek. Dit kan het haar van de suède beschadigen. Wanneer de schoenen zijn opgedroogd, gebruik je een suèdeborstel om het suède ruw te maken en de haren in dezelfde richting te borstelen voor een mooi egaal resultaat.

 

3. Voeden en beschermen

Spray je suède schoenen in met bij voorkeur een natuurlijk beschermende spray zoals Saphir Médaille d’Or Super Invulner spray. Doe zit één keer per maand voor optimale bescherming en verzorging. Mijd nano en silicone sprays gezien die het leer uitdrogen op de lange termijn. Super Invulner impregneert het leer met verzorgende olie waardoor vocht geen kans heeft om in het leer te trekken.

Breng de spray rijk aan en zorg ervoor dat je de spray op ongeveer 15 cm afstand van de schoen houd tjdens het inspuiten. Zo zorg je voor een gelijkmatige verdeling van de spray over de gehele schoen. Vergeet niet het gedeelte van de schoen waar het leer in contact komt met de zool. Laat de spray goed intrekken in de suède schoen en sluit af met het opborstelen van het suède met de crêpe borstel. Als je de schoenen nog niet eerder hebt ingespoten is het aan te raden dit proces na 30 minuten intrektijd te herhalen voor het beste resultaat.

 

10 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

10 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina