Bekijk de aangepaste openingstijden van onze showroom in juli en augustus.

You are not logged in

Vragen?Bel Ons Op: 020 2611 746

How To - Suède verzorgen

In dit artikel zullen wij in een paar korte stappen uit hoe je je suède schoenen het beste kan verzorgen. Voor een uitgebreide uitleg raden we je aan onze blog te bezoeken.

1. Hardnekkige vlekken en opgebouwd vuil

Suède schoenen zijn makkelijk schoon te maken met Saphir Gommadin – een zandsteen dat je suède niet zal beschadigen. Het steentje verwijderd vettigheid en andere vlekken. Door rondjes te draaien zal de gom waterschade, vet, en ander vuil afhalen en zal het suède herstellen in de originele staat.

Gebruik de hoeken van de gom om de hardnekkige vlekken weg te halen. Tijdens het wrijven kan het zijn dat de zandsteen een beetje kruimelt. Dat is volstrekt normaal. Een crêpe borstel (suèdeborstel) zal deze kruimels makkelijk verwijderen.

2. Wassen

Veel mensen denken dat je suède niet nat mag laten worden, maar het tegenovergestelde is waar. Door suède nat te maken zorg je ervoor dat de kleur een gezonde boost krijgt. Het is daarom ook goed om eens in de zoveel tijd je suède schoenen goed te wassen. Het beste product voor het wassen van suède is Saphir Omninettoyant. Een speciale shampoo voor suède, nubuck, crêpe en textiel die het vuil verwijderd en de originele kleur omhoog haalt.

Mix 1/3 Omninettoyant met 2/3 water en wrijf de mix ruim op het leer. Wanneer je het product over de gehele schoen hebt uitgewreven gebruik dan een kleine borstel om de zeepresten te verwijderen. Blijf borstelen tot alle schuim van de suède schoen af is.  

Laat je schoenen volledig drogen: stop de schoenspanners in de schoen of vul ze op met kranten om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat je het drogen niet probeert te versnellen door de schoenen onder een kachel te zetten. Dit kan het haar van de suède beschadigen. Wanneer de schoenen zijn opgedroogd, gebruik je de crêpe borstel om het suède ruw te maken en de haren in dezelfde richting te borstelen.

3. Voeden en beschermen

Spray je suède schoenen met een natuurlijke protectie spray zoals de natuurlijke Saphir Invulner spray. Doe zit één keer per maand voor optimale bescherming, maar ook voor de voeding van het suède. Zorg ervoor dat je wegblijft van sprays die nano en siliconen bevatten. Dit kan je schoen op lange termijn beschadigen.

Breng je spray rijk aan en zorg ervoor dat je de spray op ongeveer 15 cm afstand van de schoen houd tjdens het inspuiten. Zo zorg je voor een gelijkmatige verdeling van de spray over de gehele schoen. Vergeet niet het gedeelte waar de schoen overloopt in de schoenzool. Laat de spray goed intrekken in de suède schoen en sluit af met het opborstelen van het suède met de crêpe borstel.

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina