You are not logged in

Vragen?Bel Ons Op: 020 2611 746
  • Persoonlijk advies van onze expert
  • Dagelijkse verzending, Nederland & België
  • Gratis verzending in NL, Vanaf €50
  • 45 Dagen tijd om te ruilen
  • Persoonlijk advies
  • Snelle levering
  • 45 Dagen ruilen

How To - Krassen in leren schoenen herstellen

Poetstijd: 10 minuten                    Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

  Kijk onderaan de pagina voor de in deze guide gebruikte producten!

Gekrast leer doet af aan de uitstraling van je schoenen, maar kunnen gelukkig vaak eenvoudig gerepareerd en/of gemaskeerd worden. Oppervlakkige schaafplekken kunnen meestal volledig gerepareerd worden terwijl diepe krassen of sneden goed gemaskeerd kunnen worden waardoor je ze bijna niet meer ziet. In deze guide leggen we je in een paar eenvoudige stappen uit hoe je krassen op je schoenen kan repareren.

Eerste tips:

- Behandel niet alleen de kras of plek, maar poets je hele schoen met de gebruikte schoencrème om kleurverschillen te voorkomen.

- Aangebrachte schoencrème kan vaak eenvoudig verwijderd worden met Saphir Renomat. Handig voor als je niet tevreden bent met het resultaat.

- Neem de tijd om de schoencrème grondig in het leer te masseren en gebruik slechts een kleine hoeveelheid schoencrème per keer. Het is beter om veel kleine beetjes schoencrème aan te brengen om de kleur geleidelijk te herstellen dan heel veel in één keer.

1. Borstel de schoenen om stof en loszittend vuil te verwijderen.

2. Smeer op en rondom de plek Saphir Médaille d’Or schoencrème en masseer die met een doek in het leer om de kleur van de kras te egaliseren met de rest van het leer. De bijenwas in Pommadier crème vormt een beschermende laag voor het blootgestelde leer. Zo kan verdere schade en uitdroging door regen en stoten eventueel worden voorkomen. Lees verder voor meer advies over welke kleur je het beste kunt gebruiken voor je schoenen.

3. Poets je schoenen met een borstel of met een doek. Controleer daarna of de kras verdwenen is of dat je nog wat kleur moet toevoegen. Het kan zijn dat je de crème meerdere malen moet aanbrengen alvorens de krast volledig ingekleurd is. Vergeet niet om de crème uit te poetsen na iedere keer aanbrengen.

4. (optioneel) Breng daarna nog een laagje donkere schoenwas aan op de neus en hiel van de schoen voor extra bescherming en glans. De donkerdere kleur van de schoenwas zal de schade daarnaast ook helpen maskeren.

Voorbeeld:

Dit paar Crockett & Jones (Model Malton) heeft diepe krassen in de het leer en de aangebrachte mirror shine. Voor het meest egale resultaat zou het beter zijn om de mirror shine eerst te verwijderen en opnieuw aan te brengen. Echter, voor deze guide repareren we de krassen zonder dit te doen om aan te tonen hoe goed je schade kan camoufleren met de eerder genoemde stappen. De schoenen zijn enkel behandeld met Saphir Médaille d'Or schoencrème en Pate de Luxe schoenwas in de kleur 05 donkerbruin.

Bij diepe- of lastig te camoufleren krassen
Als de kras te diep is of niet bijkleurt zoals gehoopt met schoencrème en schoenwas is het mogelijk om de plek of de hele schoen te kleuren met leerverf. Let op! Deze behandeling is permanent en kan niet ongedaan worden gemaakt. Lees onze verf guide hier voor meer informatie.
Diepe krassen op de neus van de schoen kunnen ook worden gecamoufleerd door een mirror shine. Als je voor je mirror shine een donkerdere was gebruikt kan je een patina creëren die veel van de schade verhuld.

Kleurkeuze
Met cognac, lichtbruine en andere lichte kleuren werkt een kleurloze crème vaak al goed om krassen weg te werken. Voor de beste resultaten en de hoogste kans van slagen is het echter aan te raden om een gekleurde schoencrème te gebruiken. Als je twijfelt tussen twee kleuren, kies dan de donkerste van de twee. Een Pommadier crème die net iets donkerder is dan de kleur van je schoenen maskeert krassen en schaafplekken namelijk beter en verrijkt vaak de kleur van de schoen. Voor zwarte schoenen gebruik je simpelweg zwarte schoencrème. Kijk hier voor een uitgebreide kleurenkaart.

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina