You are not logged in

Vragen?Bel Ons Op: 020 2611 746
  • Persoonlijk advies van onze expert
  • Dagelijkse verzending, Nederland & België
  • Gratis verzending in NL, Vanaf €50
  • 45 Dagen tijd om te ruilen
  • Persoonlijk advies
  • Snelle levering
  • 45 Dagen ruilen

How To - Nieuwe schoenen behandelen

Poetstijd: 10 minuten

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk 

  Kijk onderaan de pagina voor de in deze guide gebruikte producten!

‘Nieuwe’ schoenen kunnen maanden lang in een winkel staan voordat ze verkocht worden aan de nieuwe eigenaar. Schoenen worden nadat ze de fabriek verlaten vaak even gepoetst, maar in de winkel doen ze vaak weinig onderhoud aan de schoenen in de tussentijd. Hierdoor kan het dus voorkomen dat de schoenen al toe zijn aan een eerste poetsbeurt alvorens ze gedragen worden. In deze guide leggen we kort uit hoe jij je gladleren/kalfsleren schoenen en suède/nubuck schoenen voorbereid voor hun eerste dag uit.

Gladleren/kalfsleren schoenen

1. Borstel de schoenen met een paardenhaar borstel om stof en ander los materiaal te verwijderen.

2. Verzorg en reinig  de schoenen met Saphir Medáille d’Or Renovateur. Gebruik een doek om de Renovateur met ronddraaiende bewegingen in het leer te masseren. Je zal zien dat er een beetje van de oude schoenpoets van de schoen af komt. Nu zijn je schoenen klaar om gepoetst te worden met nieuwe schoencrème en was.

3. Gebruik Saphir Médaille d’Or Pommadier crème om je schoenen te voorzien van een goede basisbescherming en een mooie verzorgd ogende glans. Daarnaast zal Pommadier de natuurlijke kleur van het leer herstellen. Probeer een kleur crème te gebruiken die het beste matched met de kleur van het leer. Heb je die niet? Gebruik dan een kleurloze/neutrale crème.

4. Voor extra glans en extra bescherming tegen vocht en regen gebruik je Saphir Médaille d’Or Pate de Luxe schoenwas.  Deze stap is optioneel, maar we raden aan om altijd een combinatie van schoencrème (Pommadier) en schoenwas (Pate de Luxe) te gebruiken voor de beste bescherming en verzorging voor je leren schoenen.

Suède / Nubuck schoenen

Je nieuwe suède schoenen verzorgen is heel eenvoudig. We raden het volgende aan:

1. Borstel je schoenen met een suède borstel om stof en loszittend suède te verwijderen.

2. Omdat ook suède uitdroogt na verloop van tijd is het belangrijk dat je ze goed inspuit alvorens je ze de eerste keer draagt. Droog suède is licht van kleur en heeft een witte waas waardoor het wat slordig oogt. Door suède in te spuiten met een spray op oliebasis zoals Saphir Médaille d’Or Super Invulner herstel je de natuurlijke kleur en looks van suède en voorkom je dat het leer uitdroogt. Daarnaast bescherm je het leer zo op natuurlijke wijze doordat olie het leer van binnenuit beschermt in tegenstelling tot synthetische (nano) sprays die een waterdichte laag vormen bovenop het suède waardoor het leer kan uitdrogen.

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina