You are not logged in

Vragen?Bel Ons Op: 020 2611 746
  • Persoonlijk advies van onze expert
  • Dagelijkse verzending, Nederland & België
  • Gratis verzending in NL, Vanaf €50
  • 45 Dagen tijd om te ruilen
  • Persoonlijk advies
  • Snelle levering
  • 45 Dagen ruilen

How To - Schoenen verven

Poetstijd: 2+ uur                   Moeilijkheidsgraad: Expert

 
Kijk onderaan deze pagina voor de in deze guide gebruikte producten!

In deze gids richten we ons op het herkleuren van je schoenen met indringverf, Saphir Teinture Francaise. De volgende stappen leiden je door het gehele proces van de voorbereiding tot het herkleuren en shinen van het leer. Let wel dat we ons enkel richten op het geheel kleuren van een schoen. Als je nog nooit leer hebt geverfd raden we je aan om eerst te oefenen op een oud paar schoenen om een gevoel voor het proces te krijgen. Schoenen verfen/patineren word door sommigen als een kunst gezien en behoeft enige oefening alvorens je zelf je eigen mooie creaties kan maken.

Om te beginnen

Eerst dienen we de schoenen te ontdoen van alle oude lagen schoenpoets en ander vuil wat zich op het leer heeft opgebouwd. Een product welke zich hier zeer goed voor leent is Renomat van Saphir. Breng de Renomat aan op een doek en wrijf deze in het leer van de schoen. Je zult merken dat de doek tijdens het poetsen direct de kleur van de schoenen begint aan te nemen. Wanneer je de schoenen nog nooit hebt schoon gemaakt zal er in het begin veel schoenpoets en vuil af komen. Over het algemeen moeten twee gehele reinigingsbeurten met Renomat volstaan om de schoenen schoon te krijgen.

Het gereedschap

Start met het klaarzetten van je kwasten, katoenen bolletje (zit standaard bij de Teinture Francaise) en doek. Je zal zelf moeten bepalen wat je nodig hebt om de schoenen netjes in te kleuren. Als je een paar schoenen hebt met veel fijne details zal je waarschijnlijk een paar verschillende grootte penseelkwasten willen gebruiken. Als je een paar schoenen in zijn geheel wilt kleuren werkt een doek vaak ook heel goed.

De eerste kwastaanzet

Breng de indringverf in kleine hoeveelheden aan om te testen hoe het leer de verf absorbeert. Na de eerste laag kan je bepalen of een klein beetje of juist veel verf zal voldoen om de gewenste kleur te bereiken. Let er op dat je alleen donkerder kan kleuren. Je kan een kleur nooit lichter maken dan de originele kleur. Laat de verf minimaal 1 uur drogen/intrekken na het aanbrengen. Over het algemeen dien je de schoenen een aantal keer in te kleuren met de indringverf voordat je een mooi ingekleurde schoen hebt met rijke en diepe kleuren. Uit de ervaring die we hebben kunnen we zeggen dat wij meestal aan drie lagen verf voldoende hebben, maar nogmaals, dit is compleet afhankelijk van het type leer en schoen.

4. Sluit de verf in door de schoenen in te smeren met Saphir Pommadier schoencrème. Een neutraal gekleurde schoencrème leent zich hier vaak het beste voor. Hierdoor word de aangebrachte kleur van de verf ook nog eens versterkt en krijgt het een rijkere uitstraling. Bescherm de schoen tegen krassen en stoten door een laag Saphir Pate de Luxe schoenwas aan te brengen en te shinen.

Let er op dat deze gids is geschreven naar eigen ervaringen en experimenten met verschillende leersoorten. Resultaten kunnen variëren per type schoen en leer.

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina