You are not logged in

Vragen?Bel Ons Op: 020 2611 746
  • Persoonlijk advies van onze expert
  • Dagelijkse verzending, Nederland & België
  • Gratis verzending in NL, Vanaf €50
  • 45 Dagen tijd om te ruilen
  • Persoonlijk advies
  • Snelle levering
  • 45 Dagen ruilen

How To - De juiste kleur crème

Poetstijd: 5 minuten                    Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

  Kijk onderaan de pagina voor de in deze guide gebruikte producten!

Hoe kies je de juiste kleur schoencrème of was bij de kleur van je schoenen? Deze guide helpt je kort bij het maken een geschikte kleurkeuze voor jouw schoenen. In de titel gebruiken we specifiek de term ‘matchen’ omdat het bij bijvoorbeeld bruintinten erg lastig is om exact de juiste kleur te vinden, bruin is er namelijk in legio tinten. Ook al staat op de doos van je schoenen misschien dat de kleur ‘Cognac’ is, er zijn zeer veel verschillende interpretaties over hoe kleur cognac er uit hoort te zien. Deze gids zal voornamelijk verwijzen naar de Saphir Médaille d’Or Pommadier schoencrèmes maar geldt ook voor Saphir Pate de Luxe schoenwas en Distinctly Different Crème deluxe schoencrème omdat zij exact dezelfde kleurnummering en benaming hebben.

Neutrale of gekleurde schoencrème?
De veiligste keuze is om te gaan voor een neutrale schoencrème of was. Op deze manier hoef je je niet druk te maken of je wel de juiste kleur hebt gekozen voor jouw schoenen. Daarnaast zal het gebruik van een neutrale schoencrème het behoud van de originele kleur van de schoenen versterken, terwijl een gekleurde schoencrème ook zijn eigen kleur aanbrengt. Het is echter wel zo dat dit een zeer traag proces is en dat pas na meerdere keren poetsen een verschil in kleur lichtelijk zichtbaar wordt. Soms is deze kleurwisseling gewenst, maar soms ook niet. Meestal verrijkt het de originele kleur juist. Per keer poetsen dringt ongeveer 10% van het pigment in de crème in het leer. Wissel het gebruik van een neutrale crème af en toe af met een gekleurde schoencrème, daar een neutrale crème ook voor kleurverlies kan zorgen, probeer een mooi evenwicht te vinden. Voor zwarte schoenen adviseren we enkel en alleen zwarte schoencrème en was te gebruiken.

Maskeren van krassen
Mochten je schoenen echter beschadigd zijn en bijvoorbeeld krassen of scheurtjes in het leer hebben, dan adviseren we om een gekleurde schoencrème te gebruiken om dit zo goed mogelijk te camoufleren. Als je twijfelt tussen twee verschillende kleuren, kies dan de donkerste van de twee. Een Pommadier crème die net iets donkerder is dan je schoenen maskeert krassen en schaafplekken namelijk beter en verrijkt vaak de kleur van de schoen.

Kleurenschema
We hebben een simpele kleurenkaart ontwikkeld met de verschillende kleuren Saphir Mèdaille d’Or Pommadier crème wanneer ze zijn aangebracht op een stuk wit papier. Op deze manier krijg je en beter idee van hoe de kleuren zijn wanneer ze zijn aangebracht op je schoenen. 

Saphir Médaille d'Or Pommadier colour chart

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina