You are not logged in

Vragen?Bel Ons Op: 020 2611 746

Saphir Teinture Française indringverf

Saphir Teinture Française indringverf.

Heb je ooit eens een paar schoenen gekocht van welke de kleur uiteindelijk niet helemaal naar je zin was? Vind je de meeste schoenen te eentonig gekleurd? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een paar schoenen niet zou dragen en in de kast verdwijnen. Waarom zou je ze niet van een nieuw kleurtje voorzien? Met Teinture Française indringverf is het mogelijk. Creëer je eigen unieke paar schoenen door deze te patineren in een zelfbedachte kleursamenstelling.

De indringverf (50ml) wordt geleverd met een katoenen verfbolletje. De verf word het beste aangebracht door gebruik te maken van een penseel of kwast. Zo wordt de verf optimaal verspreid over het oppervlak van het leer. Teinture Française is een indringverf op alcoholbasis welke vlot in het leer trekt. Deze kan hierna niet meer verwijderd worden. Let op: De kleurverlichter is een mengverf welke met andere kleuren vermengd kan worden om deze lichter te maken. Het is geen kleur op zichzelf.

Kijk onder 'meer informatie' voor een Saphir Teinture Francaise kleurenkaart.

Hoe te gebruiken

In deze gids richten we ons op het herkleuren van je schoenen met indringverf. De volgende stappen leiden je door het gehele proces van de voorbereiding tot het herkleuren en shinen van het leer.


1. Eerst dienen we de schoenen te ontdoen van alle oude lagen schoenpoets en ander vuil wat zich op het leer heeft opgebouwd. Een product welke zich hier zeer goed voor leent is Renomat van Saphir. Breng de Renomat aan op een doek en wrijf deze in het leer van de schoen. Je zult merken dat de doek tijdens het poetsen direct de kleur van de schoenen begint aan te nemen. Wanneer je de schoenen nog nooit hebt schoon gemaakt zal er in het begin veel schoenpoets en vuil af komen. Over het algemeen moeten twee gehele reinigingsbeurten met de Renomat volstaan om de schoenen schoon te krijgen.


2. Start met het klaarzetten van je kwasten en/of katoenen bolletje. Je zal zelf moeten bepalen wat je nodig hebt om de schoenen netjes in te kleuren. Als je een paar schoenen hebt met veel fijne details zal je waarschijnlijk een paar verschillende grootte penseelkwasten willen gebruiken.


3. Breng de indringverf in kleine hoeveelheden aan om te testen hoe het leer de verf absorbeert. Na de eerste laag kan je bepalen of een klein beetje of juist veel verf zal voldoen om de gewenste kleur te bereiken. Laat de verf minimaal 60 minuten drogen na het aanbrengen. Over het algemeen dien je de schoenen een aantal keer in te kleuren met de indringverf voordat je een mooi ingekleurde schoen hebt met rijke en diepe kleuren. Uit de ervaring die we hebben kunnen we zeggen dat wij meestal aan twee lagen verf voldoende hebben, maar nogmaals, dit is compleet afhankelijk van het type schoen/leer.


4. Sluit de verf in door de schoenen in te smeren met Pommadier schoencrème. Een neutraal gekleurde schoencrème leent zich hier vaak het beste voor. Hierdoor word de aangebrachte kleur van de verf ook nog eens versterkt en krijgt het een rijkere uitstraling. Bescherm de schoen tegen krassen en stoten door een laag Pate de Luxe schoenwas aan te brengen en te shinen.


Let er op dat deze gids is geschreven naar eigen ervaringen en experimenten met verschillende leersoorten. Resultaten kunnen variëren per type schoen en leer.

* Verplichte velden

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 11,95
 • WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN :
 • 9,2 uit 10 (1250+ BEOORDELINGEN)
 • Persoonlijk advies

  van onze experts

 • Dagelijkse verzending

  Altijd snel in huis

 • Verzending €3,95

  Vanaf €50 gratis

 • 45 dagen tijd

  om te ruilen