You are not logged in

Vragen?Bel Ons Op: 020 2611 746
 • Persoonlijk advies van onze expert
 • Dagelijkse verzending, Nederland & België
 • Gratis verzending in NL, Vanaf €50
 • 45 Dagen tijd om te ruilen
 • Persoonlijk advies
 • Snelle levering
 • 45 Dagen ruilen

Suède en nubuck

Verzorg je suède en nubuck schoenen goed met de verzorgingsproducten van Saphir Médaille d'Or! In tegenstelling tot wat men vaak denkt, kan je suède en nubuck vaak eenvoudig reinigen zolang je maar de juiste reinigingsmiddelen gebruikt. Voor het reinigen raden we doorgaans Saphir Médaille d'Or Omninettoyant aan. Daarnaast is het van belang om je schoenen goed te beschermen door middel van een spray zoals Saphir Médaille d'Or Super Invulner.

Suede gidsen

Artikelen 1 tot 12 van 16 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Artikelen 1 tot 12 van 16 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 

Suede en nubuck
Suede is een van de meest boterzachte leersoorten, of je er nu schoenen, een jas, tas of ander object van hebt, deze elegante en toch stevige compagnon is een betrouwbare vriend voor je reis door dit leven. Bij The Shoecare Shop zijn we al jaren bezig met het verzorgen van leer en dan hebben we het echt niet alleen over gladleer, er is weinig dat we niet kunnen verzorgen. Van cordovan (paardenleer), tot croco tot prachtig glad kalfsleer. En dus ook suède, maar ook nubuck, een leersoort die overeenkomsten toont met suède maar absoluut niet hetzelfde oogt. 

Suède
Suède is een van de meer vlekgevoeligere leersoorten die er is, het is dan ook belangrijk suède goed te verzorgen en te beschermen. Is je schoen, jas of tas wat vaal geworden en wil je het simpelweg een beetje opfietsen? Dan hebben we verschillende sprays van Saphir die daarbij een helpende hand zouden kunnen bieden, zoals Saphir Renovateur Spray en Saphir Invulner Spray. De eerstgenoemde Renovateur Spray heeft wat meer voedende oliën in zich dan de Invulner Spray en dient dus gebruikt te worden wanneer het suède erg vaal oogt. Hiermee wordt de kleur teruggebracht en straalt het suède weer warmte uit. Daarnaast is de suède weer goed waterafstotend. Wanneer het met die vaalheid van de schoen wel meevalt en de schoen enkel wat verzorging en bescherming nodig heeft, raden we het gebruik van Saphir Invulner Spray aan. Deze spray beschermt en verzorgt het leer en brengt als het ware een klein hydrofoob laagje aan, waardoor druppels er zo vanaf rollen. 

Nubuck
Nubuck is qua zachtheid vergelijkbaar met suede, maar wordt niet van de binnenkant van de huid gemaakt, maar van de buitenkant van de huid, die wordt licht opgeschuurd waardoor een fluweelzachte uitstraling ontstaat die zacht aanvoelt. Het is belangrijk om nubuck, net als suède, goed te beschermen. Vocht en vuil trekt makkelijk in nubuck en dit krijg je er vervolgens niet meer uit. Spuit je nubuck schoenen, tas of jas dan ook altijd goed in om dit te voorkomen, zodat je het altijd mooi en fris houdt!