You are not logged in

Vragen?Bel Ons Op: 020 2611 746
  • Persoonlijk advies van onze expert
  • Dagelijkse verzending, Nederland & België
  • Gratis verzending in NL, Vanaf €50
  • 45 Dagen tijd om te ruilen
  • Persoonlijk advies
  • Snelle levering
  • 45 Dagen ruilen

Distinctly Different pure badger scheerkwast met scheerkwasthouder - ivoor

* Verplichte velden

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 38,00

Deze klassieke, handgemaakte scheerkwast (mediumformaat) van hoge kwaliteit zorgt voor een rijke en romige schuimtextuur. De kwast is voorzien van een fijne kwaliteit dassenhaar (pure badger) en een medium formaat handvat van duurzaam imitatie ivoor en chroom. De scheerkwast is ontworpen door Distinctly Different en in samenwerking met Edwin Jagger gemaakt.

Pure badger dassenhaar is ideaal voor mannen met sterke haargroei of voor mannen die de voorkeur geven aan een wat steviger schuimende sensatie.

De kwast komt met een handige houder. Deze zwarte plastic scheerkwasthouder is ideaal om uw borstel in op te hangen zodat deze goed kan drogen. De houder kan zowel vrij staan als opgehangen worden.

Specs
Lengte: 110mm
Lengte handgreep: 52mm
Diameter knoop: 21mm
Kleur: ivoor

Hoe te gebruiken

Een scheerkwast van dassenhaar is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van je scheeruitrusting. In deze gids leggen we je uit hoe je de scheerkwast kunt gebruiken en onderhouden.

Bij de aanvang van de scheerbeurt is de eerste stap het weken van de scheerkwast in warm water. Tegelijkertijd wordt het scheermes is warm water gelegd zodat deze warm is tijdens het scheren. Zo snijdt het mes beter door de stugge haren heen. De kwast mag na ongeveer een a twee minuten uit het water worden gehaald en lichtelijk worden uitgeschud. Knijp er nog even kort in om overvloedig water te verwijderen. De kwast is nu klaar om een scheerzeep of crème op te schuimen. *Kijk even bij onze scheercrèmes en scheerzepen voor een gedetailleerde uitleg over hoe je deze producten correct gebruikt. 

Om er voor te zorgen dat je kostbare kwast nog heel wat jaren mee kan is het van belang deze grondig te reinigen na iedere scheerbeurt. Dit valt niet altijd mee omdat resten scheerschuim diep in de kwastharen kunnen wegzinken. De beste manier is om de kwast omhoog onder een lopende kraan te houden en deze goed uit te spoelen. Na ongeveer een minuut spoelen moet de kwast even uitgeknepen worden. Tijdens het uitknijpen kan nog even goed worden gecontroleerd of er nog scheerschuim uit de kwastharen lekt. Laat de kwast met de haren omlaag drogen. Zo druipt al het water en laatste restanten scheerschuim uit de kwast in plaats van in de kwast.

Nog een laatste tip die we kunnen geven om de kwast langer mee te laten gaan is om de borstel éénmaal per jaar schoon te maken met blanke natuur azijn. Vermeng één deel azijn met negen delen water en leg de kwast hier gedurende twee minuten in. De kwast hierna drogen in een ruimte met voldoende zuurstof voordat deze weer word opgeborgen.

Extra informatie
Merk Edwin Jagger
  • WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN :
  • 9,2 uit 10 (1600+ BEOORDELINGEN)