You are not logged in

Vragen?Bel Ons Op: 020 2611 746
 • Persoonlijk advies van onze expert
 • Dagelijkse verzending, Nederland & België
 • Gratis verzending in NL, Vanaf €50
 • 45 Dagen tijd om te ruilen
 • Persoonlijk advies
 • Snelle levering
 • 45 Dagen ruilen

Saphir Mirror Gloss was

 • 01 Zwart
 • 02 Neutraal
 • 03 Lichtbruin
 • 05 Donkerbruin
 • 06 Donkerblauw
 • 08 Bordeaux

* Verplichte velden

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 22,00

Saphir Médaille d'Or Mirror Gloss schoenwas.

Met deze schoenwas van Saphir Medaille d'Or geef jij je schoenen een prachtige mirror shine. Saphir heeft met dit product de perfecte formule hiervoor gecreëerd. De formule bestaat onder andere uit drie verschillende wassen, namelijk: Montan, carnauba en bijenwas die perfect in balans zijn gebracht met natuurlijke oplosmiddelen. Hierdoor droogt de schoenwas optimaal na aanbrengen en geeft de was een prachtige hoogglans effect. Uit tests op verschillende schoenen is gebleken dat je al een mirror shine hebt na ongeveer vier lagen. Zie onze How To Use Guide beneden voor een stapsgewijze uitleg over hoe je Saphir Mirror Gloss effectief gebruikt.

We adviseren Saphir Médaille d'Or Mirror Gloss puur en enkel te gebruiken als middel om je schoenen te laten glanzen. Deze schoenwas is perfect voor gebruik nadat je de schoenen gepoetst hebt met Saphir Pommadier schoencrème en/of Saphir Pate de Luxe schoenwas. Saphir Mirror Gloss heeft namelijk geen voedende kwaliteiten waardoor de schoenen eerst gepoetst moeten worden met bijvoorbeeld Pommadier schoencrème of pate de luxe schoenwas. 

Pate de Luxe of Mirror Gloss?
Wat is nu het verschil tussen deze twee schoenwassen? Een vraag die we veel krijgen. Het verschil is dat Pate de Luxe meer verzorgende oliën bevat. Saphir Mirror Gloss bevat echter hardere wassoorten waardoor je makkelijk een mirror shine opbouwt op bijvoorbeeld de neus van je schoen. Wij raden altijd aan om een combinatie van schoencrème (matte glans, kleuring en voeding van het leer) en schoenwas (hoogglans, bescherming/waterproofing) te gebruiken voor het beste resultaat.

Wist je dat?
Schoensmeer en schoenpoets, en schoenverzorging generieke termen zijn voor producten die (leren) schoenen verzorgen? We hebben het persoonlijk liever over schoencrème, schoenwas, of leer conditioners om duidelijk onderscheid te maken tussen producten en hun ieder unieke kwaliteiten. Weet je niet zeker welke producten jij nodig hebt voor je schoenen? Neem dan even contact op met onze experts. Die helpen je graag verder.

Hoe te gebruiken

Saphir Medaille d'Or Mirror Gloss schoenwas is het beste aan te brengen met een katoenen insmeerdoek. Tip: Gebruik per insmeerbeurt niet te veel schoenwas, in het geval van schoenenpoetsen geldt: Less is more.


Om je schoenen optimaal met Saphir Medaille d’Or Mirror Gloss te behandelen heb je nodig:


 Saphir Medaille d'Or Mirror Gloss
 Insmeerdoek
 Uitpoetsdoek
 Uitpoetsborstel


1. Wrijf kort met de doek over de was totdat deze zich aan het katoen heeft gehecht.


2. Breng de was op de schoen aan door deze met kleine ronddraaiende bewegingen in de structuur van het leer van  de schoen te masseren


3. Laat de schoenwas ongeveer een minuut drogen. Na het drogen van de eerste laag schoenwas poets je de laag schoenwas met een schoenpoetsborstel. Daarna wrijf je de schoen nog even na met een uitpoetsdoek voor een fijnere glans. 


4. Voor een mirror shine dien je de schoenwas meerdere malen aan te brengen en uit te poetsen. Vaak zijn 4 lagen Mirror Shine was genoeg om een mooie mirror shine te krijgen. Gebruik een druppel water bij het uitpoetsen van de was met de doek om zelfs nog meer glans te krijgen. 


Schoenpoetsen raden wij je aan te doen met de populaire en veelzijdige producten van Saphir zoals Saphir Renovateur, Saphir Pommadier crème en Saphir Pate de Luxe schoenwas. Allen afkomstig van de prestigieuze Médaille d'Or lijn. De producten van Saphir Médaille d'Or zorgen dat je schoenen in optimale conditie blijven.

Een tip van onze expert:

"Gebruik Saphir Mirror Gloss om snel de poriën en structuur van het leer te vullen voor een snelle mirror shine. Maak daarna je mirror shine af met een dun laagje Pate de Luxe. Gebruik Saphir Wax softener om te voorkomen dat de was uitdroogt en onbruikbaar wordt."
 • WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN :
 • 9,2 uit 10 (1600+ BEOORDELINGEN)