You are not logged in

Vragen?Bel Ons Op: 020 2611 746
  • Persoonlijk advies van onze expert
  • Dagelijkse verzending, Nederland & België
  • Gratis verzending in NL, Vanaf €50
  • 45 Dagen tijd om te ruilen
  • Persoonlijk advies
  • Snelle levering
  • 45 Dagen ruilen

Saphir Renomat

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 11,25

Saphir Renomat reiniger 100ml

Saphir’s Renomat is bedoeld voor de grondige reiniging van glad leer. Het verwijdert zonder problemen vuil, vet, resten van oude schoenpoets en siliconen (van goedkope schoenpoets). Door Renomat te gebruiken herstel je de schoenen in hun oude glorie.

Renomat is uitermate geschikt als voorbereiding op de overige producten van Saphir. Door de schoenen vrij te maken van vuil kunnen de verzorgende schoencrèmes beter intrekken. Zodoende zullen zij meer effect hebben en blijven je schoenen in optimale conditie.

Gebruik Renomat ook wanneer je per ongeluk de verkeerde kleur schoenpoets op je schoenen hebt gesmeerd. Renomat herstelt dit eenvoudig. Tenslotte is het ook handig voor het schoonmaken van je schoenpoetsborstels.

TIP: We adviseren je Renomat niet bij elke poetsbeurt te gebruiken. Dit is onnodig en je schoenen blijven mooier bij incidenteel gebruik. Daarom raden we je aan het middel elke drie maanden te gebruiken bij een routine poetsbeurt of wanneer je een vlek op je schoenen hebt.

Renomat of Saddle Soap?
Als je op zoek bent naar een middel waarmee je oude schoenpoets eenvoudig van je schoenen verwijderd dan adviseren we je Renomat te nemen. Renomat is ook zeer geschikt als vlekverwijderaar en kan eenvoudig op zeer specifieke punten worden toegepast. Zijn je schoenen erg vies, en zitten ze bijvoorbeeld onder de modder? Was dan je schoenen met Saddle Soap. Met deze leerzeep was je de gehele schoen in combinatie met water. Daarna dienen je schoenen minimaal een dag te drogen voordat je verder kan met de behandeling.

Hoe te gebruiken

Wij adviseren Saphir Renomat te gebruiken bij het verwijderen van vuil en oude schoenpoetslagen. Wanneer je bijvoorbeeld een synthetische laag schoenwas wilt verwijderen van je schoenen kun je dit het beste met Renomat doen. Daarna kan je je schoenen voorzien van een verse natuurlijke waslaag. Tip: Om zeker van te zijn dat het leer van je schoen correct reageert op de Renomat, raden we je aan eerst een kleine testhoeveelheid aan te brengen op een onopvallende plek van de schoen. Voor een behandeling met Renomat heb je nodig:


 Saphir Renomat
 Katoenen doek (bijv. oud t-shirt) of Saphir insmeerdoek


1. Houd de doek op de opening van de fles Renomat en draai de doek en fles in een beweging om zodat de doek de Renomat opneemt. (Tip! Er is niet veel Renomat nodig om de volledige schoen te reinigen. Begin dus met een kleine hoeveelheid).


 


2. Reinig de schoen met de Renomat door deze met kleine ronddraaiende bewegingen over het leer te wrijven. In de meeste gevallen is twee draaibewegingen over één plek voldoende om de oude schoenpoets verwijderd te hebben De doek zal vrij snel vies/donker worden van de oude lagen schoenpoets. Schrik hier niet van dit is namelijk normaal en ook de bedoeling.


 


3. Veeg de schoenen na de behandeling nog even kort droog. Laat de schoenen 5 minuten drogen voordat je verder gaat met bijvoorbeeld een schoencrème of schoenwas.


Schoenpoetsen raden wij je aan te doen met de populaire en veelzijdige producten van Saphir zoals Saphir Renovateur, Saphir Pommadier crème en Saphir Pate de Luxe schoenwas. Allen afkomstig van de prestigieuze Médaille d'Or lijn. De producten van Saphir Médaille d'Or zorgen dat je schoenen in optimale conditie blijven.

Een tip van onze expert:

“Als je je schoenen volledig wilt ontdoen van oude (synthetische) schoenpoets dan is Renomat het product om te gebruiken. We raden aan om schoenen eens per jaar of om het jaar volledig te reinigen en opnieuw te beginnen afhankelijk van de staat van de schoenen.”
  • WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN :
  • 9,2 uit 10 (1600+ BEOORDELINGEN)